Utskrift

Freestyle Videregående kurs

.

Enda mer moro med hunden - denne gang til musikk!!

mari2Freestyle er en fascinerende blanding av lydighet, kreativitet og musikk. Dette er en relativt ny hundesport i Norge, som går ut på å sette sammen et fritt lydighetsprogram til musikk. Fører og hund ”danser” et eget program til musikk.

I tillegg til lydighetsøvelser krydres dansen i stor grad av diverse triks. Under dansen kan hunden føres på alle sider av fører, både venstre og høyre, i tillegg til foran og bak. Eksempler på øvelser er slalåm mellom bena, at hund og fører snurrer rundt, hunden hopper over ben og armer, rygging og stå på to ben.

Freestyle består av et selvkomponert lydighetsprogram som uføres til selvvalgt musikk. Et freestyleprogram skal vise ekvipasjenes samarbeid og gledesfylte relasjon og skal utgjøre en spennende og kreativ oppvisning som er underholdene for så vel publikum som for fører og hund.

Dette er et kurs som bygger på freestylekurset vårt, og vi forutsetter at du har gått en grunnleggende kurs i freestyle før dette.

På kurset vektlegger vi gode og forskjellige treningsmetoder, vi vil blant annet lære inn øvelser ved hjelp av target stick og musematte. På videregåendekurset bygger vi på de grunnleggende øvelsene, lærer inn nye og vanskeligere momenter, jobber på avstand, jobber med hvordan man finner rett musikk og koreograferer til musikken. Ved å variere kurssted får vi også miljøtrening. Det vil bli lagt vekt på utvikling av både hund og fører. Dersom en ekvipasje allerede kan noen av øvelsene som vil bli gjennomgått, vil det bli tilrettelagt for andre momenter her.

Freestyle er en hundesport som passer alle hunderaser og førere i alle aldre, og med eventuelle begrensninger, ettersom man kan tilpasser programmet i forhold til ekvipasjens styrker og tar hensyn til ens svakheter. Et av våre motto er; ha det moro med den hunden du har – så dette er nok en grunn til at kurset passer inn i kursporteføljen vår.

Freestyle er for de som enten ønsker en annerledes aktivitet sammen med hunden sin eller for de som ønsker en avveksling til vanlig lydighet, eller rett og slett en alternativ aktiviseringsform for hunden. Freestyletrening vil ofte bidra til bedret kontakt mellom fører og hund, samt øke hundens motivasjon for trening og bidra til økt kreativitet.

Hovedmålet for kurset er å øke samarbeidet mellom hund og fører gjennom morsomme øvelser og positiv trening.

Kursdagene er lagt opp slik at vi veksler mellom teori og praksis.

Kurspåmelding
 1. Navn(*)
  Vi MÅ vite navnet ditt!
 2. Adresse
  Invalid Input
 3. Postnummer/-sted
  Invalid Input
 4. E-post(*)
  Ugyldig e-postadresse
 5. Telefon
  Invalid Input
 6. Mobiltlf.
  Invalid Input
 7. Hundens navn(*)
  Hundenavn mangler
 8. Hundens rase(*)
  Vi må få vite hunderase
 9. Hundens alder(*)
  Invalid Input
 10. Ønsket kurs(*)
  Vi må da få vite hvilket kurs du vil være med på!
 11. Ønsket kurssted(*)
  Invalid Input
 12. Tidligere kurs
  Invalid Input
 13. Spesielle problemer?
  Invalid Input
  Har hunden din spesielle problemer som vi bør være oppmerksom på? Beskriv det her.
 14. Hvordan fant du oss?(*)


  Velg et alternativ
 15. Invalid Input