Utskrift

Kurs i kreativ lydighet (Freestyle)

.

 

Kreativ lydighet til musikk

 

 

eli og fantDin Beste Venn har siden 2007 satset på Kreativ lydighet til musikk/freestyle, hvilket har vært til stor glede for mange hunder og førere. Vi er opptatt av at hund og familie har glede av hverandre, og denne satsningen er med på å utnytte enda mer av hunden, samt gi et enda bedre samspill og mer glede mellom hund og fører. Dette er en aktivitet som passer alle raser og aldre på hunden, samt at det passer for alle familiemedlemmene.

 

På kurset går vi gjennom alternative metoder for å lære hunden oppgaver og øvelser. Det er en del teori for at vi som hundeeiere skal forstå enda mer av hvorfor hunder gjør som de gjør, og hva vi som hundeeiere skal gjøre for å utnytte hundens atferder og forståelse.

 

På kurset lærer vi mange triks og oppgaver hunder kan gjøre, og forskjellige varianter og vanskelighetsgrader av disse. Vi vil også lære å sette sammen triks i en serie, og til musikk, slik at det blir et lite stykke. Dette kan for eksempel være et lite skuespill, en tolkning av et stykke eller en dans.

 

For de som ikke ønsker å sette sammen triks i en serie, så er det likevel et artig og morsomt kurs som vil gi tips til alternative former for aktiviteter med hunden.

 I løpet av kurset vil vi også introdusere hundesportene Freestyle og Heelwork to music (HTM), som er to grener innenfor Kreativ lydighet. Både Freestyle og HTM er to nye hundesporter i Norge, som går ut på å sette sammen et fritt lydighetsprogram til musikk. Dette er en fascinerende blanding av lydighet, kreativitet og musikk.

 

I tillegg til lydighetsøvelser krydres programmet i stor grad av diverse triks. Under programmet kan hunden føres på alle sider av fører, både venstre og høyre, i tillegg til foran og bak. Eksempler på øvelser er slalåm mellom bena, at hund og fører snurrer rundt, hunden hopper over ben og armer, rygging, løfte poter til rytmen og stå på to ben. 

 

Freestyle og HTM består av et selvkomponert lydighetsprogram som uføres til selvvalgt musikk. Programmet skal vise ekvipasjenes samarbeid og gledesfylte relasjon og skal utgjøre en spennende og kreativ oppvisning som er underholdene for så vel publikum som for fører og hund.

 Freestyleprogram består av mer avstandsarbeid og triks, enn HTM-program som legger vekt på et godt fotarbeid i 10 forskjellige grunnposisjoner. 

 Av forkunnskaper kreves det at du er fortrolig med å trene med hund uten kobbel, og at dere har et grunnleggende godt samarbeid og kontakt. Det anbefales å ha gått VG1 eller tilsvarende, men er ikke et krav. Vi oppfordrer å gjennomføre triksekurset i forkant for å få enda bedre utbytte av dette kurset.

 På kurset vil vi legge vekt på hvordan man legger det til rette for god trening og metoder, grunnleggende øvelser og oppgaver, i tillegg til å lære hvordan man setter sammen øvelsene til en serie.

 Det vil bli lagt vekt på utvikling av både hund og fører.

 Et av våre motto er; ha det moro med den hunden du har – så dette er nok en grunn til at kurset passer inn i kursporteføljen vår.

 Kreativ lydighet er for de som enten ønsker en annerledes aktivitet sammen med hunden sin eller for de som ønsker en avveksling til vanlig lydighet, eller rett og slett en alternativ aktiviseringsform for hunden. Trening av kreativ lydighet vil ofte bidra til bedret kontakt mellom fører og hund, samt øke hundens motivasjon for trening og bidra til økt kreativitet.

 Hovedmålet for kurset er å øke samarbeidet mellom hund og fører gjennom morsomme øvelser og positiv trening.

 Varighet: Kurset går over 7 kvelder á 1,5 time, èn kveld pr uke. Kurskveldene er lagt opp til at vi veksler mellom teori og praksis.

 Vi starter nytt kurs på Rosenholm tirsdag 24. april 2018  kl 19:00 - 20:30

 

Kurspåmelding
 1. Navn(*)
  Vi MÅ vite navnet ditt!
 2. Adresse
  Invalid Input
 3. Postnummer/-sted
  Invalid Input
 4. E-post(*)
  Ugyldig e-postadresse
 5. Telefon
  Invalid Input
 6. Mobiltlf.
  Invalid Input
 7. Hundens navn(*)
  Hundenavn mangler
 8. Hundens rase(*)
  Vi må få vite hunderase
 9. Hundens alder(*)
  Invalid Input
 10. Ønsket kurs(*)
  Vi må da få vite hvilket kurs du vil være med på!
 11. Ønsket kurssted(*)
  Invalid Input
 12. Tidligere kurs
  Invalid Input
 13. Spesielle problemer?
  Invalid Input
  Har hunden din spesielle problemer som vi bør være oppmerksom på? Beskriv det her.
 14. Hvordan fant du oss?(*)


  Velg et alternativ
 15. Invalid Input