Utskrift

Flåttsesongen er i gang!

.


I følge flere av våre kunder er flåtten tilbake. Mange hunder har allerede vært "bolig" for disse uønskede gjestene, og det gjelder å beskytte hunden eller katten din best mulig!

Litt info om flått:

Kort info: Flåtten suger blod av fugler og pattedyr (inkludert mennesker), og kan i den forbindelse overføre en del smittsomme sykdommer. Den sykdommen vi frykter mest kalles Borreliose. Bakterien kan overføres fra flåtten til mennesker og kjæledyrene våre etter bare noen timer, men størst risiko er det når flåtten sitter festet i mer enn 24 timer. Hvis man er blitt smittet etter et flåttbitt kan det komme et utslett i huden rundt bittstedet fra 3 dager til 4 uker etter at man ble bitt. Utslettet sprer seg ringformet utover huden.
Symptomer på at hunden kan være smittet:
hunden vil ikke spise, den virker nedstemt og "ute av humør", den har smerter i ett eller flere ledd og halter derfor på ett eller flere bein, samt at den har feber.
Hvordan beskytte hunden?
Det finnes en rekke midler på markedet. Noen er naturpreparater uten dokumentert virkning, mens andre legemidler fåes kjøpt hos din veterinær, som Scalibor flåtthalsbånd og Exspot nakkedråper.
Vi anbefaler deg uansett å sjekke hunden regelmessig for flått avhengig av området du ferdes i. Gå også til innkjøp av en flåttpinsett som gjør jobben med å fjerne eventuelle flått enklere.
Gamle råd som at man skal smøre inn flåtten med oljer, fett, smør, vaselin, sprit, stearin og lignende for å få den til å slippe taket er ikke å anbefale da dette kan forsinke fjerningen av flåtten, med større risiko for sykdomssmitte som resultat.
Flåtten på bildet under viser flått i to stadier: Nr.1 har ikke sugd noe blod enda, mens nr.2 er god og mett :/